Betontrappen

Betontrappen

mbs specials

MBS Specials levert vele soorten betontrappen. Alle trappen kunnen in de door u gewenste kleurstelling worden geproduceerd.

Standaard betontrappen: de rechte steektrappen

De rechte steektrap van beton is een veelvuldig toegepaste standaardtrap. MBS Specials levert zowel standaard als op maat gemaakte betonnen steektrappen. De standaard steektrap heeft de volgende afmetingen:

Maximale breedte: 2,50 meter

Optrede: min. 150 mm – max. 210 mm

Aantrede: min. 180 mm – max. 305 mm

Een aangestort onder- en/of bovenbordes behoort tot de mogelijkheden. De afmetingen zijn hierbij variabel tot de onderstaande maximale afmetingen:

Bovenbordes: 2,5 meter breed x 2 meter lang

Onderbordes: 2,5 meter breed x 2 meter lang

betontrappen

Betontrap met schrobranden

Voor een trap zonder bomen met een waterkering kunnen de aantreden worden uitgevoerd met schrobranden. Dit zijn opstaande randen aan de zijkanten van de treden met een afmeting vanaf 60 x 18 mm. Deze maatvoering is aan te passen aan uw wensen. Tevens is het mogelijk om doorgaande randen toe te passen die zowel op de aantreden als de optreden lopen. 

Deze betontrappen worden doorgaans vloerbedekkingstrappen genoemd, omdat ze uitermate geschikt zijn voor het bekleden met vloerbedekking. Voor de mogelijkheden qua afmetingen van de optrede, aantrede en breedte, zie de informatie onder rechte steektrappen op deze pagina. 

betontrappen

Betontrap met bomen

De rechte steektrap kan geleverd worden met bomen. De trap wordt dan door de trapbomen aan beide zijden afgesloten. Door de rechte trapboom is de trap eenvoudig strak af te werken tegen een muur. Een bijkomend voordeel is dat er geen water over de zijden van de trap kan lopen. Voor de mogelijkheden qua afmetingen van de optrede, aantrede en breedte, zie de informatie onder ‘Rechte steektrappen’ op deze pagina.

betontrappen

Draaitrap

Een draaitrap is een ronde trap zonder spil, ook wel Engelse trap genoemd. Het model is als een rechte steektrap maar dan met een verdraaiing. Bij een kleine verdraaiing kan de trap worden voorzien van oplegneuzen zoals bij steektrappen.

Heeft de trap een grote verdraaiing dan moet de trap door middel van stekken aan de vloer worden gekoppeld. Het is ook mogelijk om de trap halverwege de draai van een oplegging te voorzien zodat er weer een neus kan worden toegepast.

Voor de productie van draaitrappen heeft MBS Specials een verstelbare mal. Bijna elk ontwerp is mogelijk, dus wat voor trap je ook wenst, wij helpen je graag verder. We kunnen draaitrappen snel leveren tegen scherpe prijzen.

betontrappen

Kwarttrap

Een kwarttrap kan met een onder- en/of bovenkwart worden uitgevoerd. De verankering van een kwarttrap gebeurt door ankers of stekken aan de vloer te koppelen. Als de buitenhoek van de kwarttrap wordt ondersteund, kan de kwarttrap ook met een oplegneus, zoals bij de steektrappen, worden uitgevoerd. Deze trappen kunnen gemakkelijk worden voorzien van een aangestort boven- tussen- en/of onderbordes.

Voor de productie van kwarttrappen heeft MBS Specials een verstelbare mal. Bijna elk ontwerp is mogelijk, dus wat voor trap je ook wenst, wij helpen je graag verder. We kunnen kwarttrappen snel leveren tegen scherpe prijzen.

betontrappen

Taludtrappen

Taludtrappen worden veelal binnen de infrasector toegepast. MBS Specials produceert taludtrappen in allerlei weerbestendige afwerkingen en kleuren. De prefab taludtrappen van MBS Specials zijn in elke situatie toepasbaar. De trappen worden opgebouwd uit één of meerdere trapelementen, afhankelijk van de hoogte van het talud. Wanneer sprake is van een groot hoogteverschil kan een rustplaats worden gecreëerd door het toepassen van bordesplaten.

​​​​​​​De taludtrappen worden standaard voorzien van trapbomen en kunnen desgewenst voorzien worden van fietsgoten. Instortvoorzieningen ten behoeve van hekwerken en aansluitende betonbalken kunnen all-in geproduceerd en geleverd worden. 

betontrappen

Hellingbaantrappen

De steektrap met getrapte rugzijde wordt voornamelijk toegepast in woningen en kantoorpanden. Deze trap wordt verticaal gestort en is zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde glad en strak uitgevoerd.
 
Vanwege de flauwe schuinte van veel hellingbanen en gladheid bij nat weer zijn traptreden vaak gewenst bij een hellingbaan. MBS Specials maakt losse treden die op de helling gemonteerd kunnen worden maar ook constructieve maatwerk hellingbaantrappen behoren tot de mogelijkheden.

Indien gewenst kunnen de hellingbaantrappen worden voorzien van fietsgoten, verlichtingsarmaturen, gekleurd beton, antislipprofiel etc.

betontrappen

Steektrappen met getrapte rugzijde

De steektrap met getrapte rugzijde wordt voornamelijk toegepast in woningen en kantoorpanden. Deze trap wordt verticaal gestort en is zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde glad en strak uitgevoerd.

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op