Duurzaam & Sociaal

De Groene Vaart

De Groene Vaart: 
initiatieven van de MBS Groep ter ondersteuning van het milieu

De MBS Groep hecht veel waarde aan het milieu en heeft verschillende initiatieven genomen om een minimale milieu-impact te realiseren bij de productie en constructie van beton. Deze initiatieven dragen bij aan duurzame praktijken, die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook de kwaliteit van onze diensten en producten verbeteren. Hieronder worden de belangrijkste initiatieven toegelicht:

01.

Selectie van milieubewuste steengroeven

Bij de productie van beton is het essentieel dat we gebruik maken van grondstoffen die op een verantwoorde wijze gewonnen worden. Daarom werken we samen met steengroeven die zich inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming. Bij de selectie van steengroeven kijken we naar factoren als energieverbruik, waterverbruik en de impact op de biodiversiteit in de omgeving.

02.

State-of-the-art apparatuur en technologieën

Om onze milieudoelen te bereiken, investeert de MBS Groep voortdurend in state-of-the-art apparatuur en technologieën. Deze innovatieve systemen stellen ons in staat om efficiënter te werken en tegelijkertijd de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

03.

Duurzame cementproductiemethoden

Bij de productie van cement streven we naar duurzaamheid door gebruik te maken van energiezuinige en milieuvriendelijke productiemethoden. Door het toepassen van geavanceerde technieken kunnen we de CO2-uitstoot verminderen en een lagere impact op het milieu realiseren.

04.

Alternatieven voor cement

Naast duurzame cementproductiemethoden onderzoeken we ook alternatieven voor cement. We kijken naar nieuwe materialen en technologieën die betonconstructies kunnen verduurzamen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid.

05.

Gebruik van betongranulaat

Een belangrijk initiatief is het gebruik van betongranulaat als vervanger van grind. Betongranulaat is een hergebruikt materiaal dat ontstaat uit het recyclen van beton. Door betongranulaat toe te passen in onze producten, verminderen we de vraag naar nieuw gewonnen grondstoffen en dragen we bij aan een circulaire economie.

06.

Elektrisch vervoer of vervoer via biobrandstoffen

Om onze uitstoot te verminderen, maken we steeds vaker gebruik van elektrisch vervoer of vervoer via biobrandstoffen. Deze milieuvriendelijke transportmethoden zorgen voor een lagere CO2-uitstoot en dragen bij aan een schonere en gezondere leefomgeving.

07.

Strategische verplaatsing betonproductiefaciliteiten

Om transportafstanden te minimaliseren en daarmee de CO2-uitstoot te beperken, heeft de MBS Groep ervoor gekozen om haar betonproductiefaciliteiten strategisch te verplaatsen naar het centrum van de Randstad. Hierdoor kunnen we onze klanten efficiënter bedienen en tegelijkertijd de milieubelasting verminderen.

08.

LED-verlichting in de hele fabriek

Als onderdeel van onze duurzaamheidsinspanningen hebben we onze fabriek volledig voorzien van LED-verlichting. Led-technologie biedt niet alleen energiebesparing, maar heeft ook een langere levensduur en is vrij van schadelijke stoffen. Dit draagt bij aan een groenere en duurzamere werkomgeving.

09.

Papierloze kantooromgeving

Om ons steentje bij te dragen aan het milieu, bevorderen we een papierloze kantooromgeving. Door digitalisering en het gebruik van digitale documenten minimaliseren we het papierverbruik en verminderen we afval.

10.

Gebruik van gerecyclede isolatiematerialen

Bij nieuwbouwprojecten maakt de MBS Groep gebruik van gerecyclede isolatiematerialen. Deze materialen zijn gemaakt van gerecyclede sandwitch panelen. Door te kiezen voor gerecyclede isolatiematerialen dragen we bij aan een circulaire bouwsector en verminderen we het gebruik van nieuwe grondstoffen.

Concluderend, de MBS Groep neemt diverse initiatieven om een minimale milieu-impact te realiseren bij de productie en constructie van beton. Door te werken met milieubewuste steengroeven, gebruik te maken van duurzame technologieën en grondstoffen, en ons transport te verduurzamen, dragen we bij aan een duurzame toekomst. We zijn trots op onze inspanningen en blijven streven naar verdere verbeteringen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op