Engineering Utiliteitsbouw: Bouwen met het oog op de toekomst | MBS Groep

Engineering

Utiliteitsbouw

Engineering, bouwen met het oog op de toekomst

U kunt de engineering van uw project aan de MBS Groep uitbesteden. Engineering met goed doordachte ontwerpen in BIM is bij de MBS Groep de basis voor elk nieuwbouwproject. De engineering van het betoncasco wordt door de MBS Groep zelfstandig uitgevoerd onder minimaal categorie 5 van de Kiwa criteria 73-06.
​​​​​​​
Flexibel en functievrij bouwen is nodig om de eindgebruiker tegemoet te komen bij eisenveranderingen op termijn. Met het oog op de toekomst wordt daarom meestal gekozen om alle opties zoveel mogelijk open te houden. Een veelgebruikte ontwerpmaatregel is het inbouwen van ruimtelijke en functionele overmaat. Het nadeel hierbij is dat iedere extra meter ruimte en iedere extra kuub beton wel moet worden afgerekend.

In de visie van de MBS Groep ligt de oplossing niet in ruimtelijke of technische overmaat maar in de bouwtechnische samenstelling van het casco. Wij richten ons daarom op geïntegreerde gebruiksflexibiliteit waarbij kritieke onderdelen eenvoudig kunnen worden vernieuwd of verbeterd. Wij maken dus een ontwerp in BIM wat het mogelijk maakt om het gebouw met zeer beperkte inspanningen en middelen aan de eisen van ieder moment te laten voldoen. Hiermee worden de functionele, technische en economische levensduur verlengd, dát is duurzaam bouwen.

Doordachte ontwerpen in BIM

Engineering met goed doordachte ontwerpen in BIM is bij de MBS Groep de basis voor elk nieuwbouwproject. Door in een vroeg stadium te participeren in het overleg tussen opdrachtgever, engineering, constructeurs, onze productielocatie in MBS Alphen aan den Rijn en de montage zorgen wij dat het bouwproces gestroomlijnd en efficiënt verloopt. De engineering van het betoncasco wordt door de MBS Groep zelfstandig uitgevoerd onder minimaal categorie 5 van de Kiwa criteria 73-06.

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op