Keerwanden

Keerwanden

mbs Beton

Betonnen keerwanden voor alle toepassingen

Keerwanden zijn betonnen elementen in de vorm van een wand die je voor veel doeleinden kan inzetten. De fabricatie van de elementen gebeurt vooraf, waardoor we ze voor gebruik slechts op de juiste plek moeten plaatsen. 

Keerwanden van beton bieden dezelfde voordelen als een betonnen muur, maar dan zonder de lange tijd die nodig is voor het storten en drogen van de muur.

Dankzij hun veelzijdigheid en snelle plaatsing kan je betonnen keerwanden gebruiken voor diverse doeleinden: van het aanleggen van snelwegen tot het creëren van verschillende niveaus in je achtertuin.

Wil je meer informatie over keerwanden van MBS Beton en hun mogelijke toepassingen? Klik hieronder om verder te lezen.

Categorieën

Vragen, offertes of direct bestellen?

Heb je vragen over onze producten of wens je een vrijblijvende offerte?
Neem dan snel contact op met een van onze adviseurs die je graag verder helpen.

Oscar van Garderen

UT-GLD-NH-ZH (MIDDEN NL)
06-10015727
ovgarderen@mbsbeton.nl

Ger Verschuuren

NB-ZL-LB (ZUID NL)
06-12918065
gverschuuren@mbsbeton.nl

Jan Welink

GR-FR-FL-DR-OV (NOORD NL)
06-10031866
jwelink@mbsbeton.nl

Betonnen keerwanden in de tuin

Heeft u hoogteverschillen in uw tuin of wilt u deze creëren? Of bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van keerwanden voor uw tuin? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie. 

Hoge kwaliteit wanden
​​​​​​​van MBS Beton

MBS Beton levert keerwanden van hoge betonkwaliteit. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten projecten waarbij deze wanden ingezet kunnen worden, van groot tot klein. We geven je graag eerlijk advies over onze producten en staan je waar mogelijk bij met het realiseren van jouw project. Dat betekent vrijblijvend advies, maatwerk waar nodig en snelle levering en plaatsing van onze betonproducten.

Keerwanden in verschillende afmetingen

Keerwanden zijn leverbaar in diverse afmetingen. Afhankelijk van de variant keerwand die je nodig hebt zijn onze elementen leverbaar in hoogte variërend van 50 cm tot 400 cm. Ook de lengte en diktes van onze producten varieert, waardoor er altijd wel een constructie te maken is die perfect aansluit op wat je voor ogen hebt.

Verschillende varianten keerwanden

Betonnen keerwanden zijn er in verschillende varianten. De verschillen hebben te maken met de vorm, die weer van invloed is op de belasting die de wanden kunnen dragen. Welk type keerwand je het beste kan plaatsen is dus afhankelijk van hoe de keerwand zal worden gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende varianten keerwanden:

Enkelkerende keerwanden of L keerwanden

L keerwanden worden ook wel enkelkerende keerwanden genoemd. Aangezien deze betonnen keerwand maar aan één kant een voet heeft, kan deze ook maar van één kant worden belast. Enkelkerende keerwanden worden veel toegepast bij het opvangen van hoogteverschillen.

Dubbelkerende keerwanden of T keerwanden

T keerwanden worden ook wel dubbelkerende keerwanden genoemd. Deze betonnen keerwanden beschikken over een voetstuk in de vorm van een T, met dus aan beide kanten van de wand een voetstuk. Daardoor hebben deze wanden voldoende stabiliteit om van beide kanten belast te worden, waardoor ze uitermate geschikt zijn om te gebruiken voor de opslag van bijvoorbeeld zand en grind.

Keerwanden met verkeersbelasting

Wanneer we betonnen keerwanden inzetten waar verkeer circuleert over de ondergrond die door de keerwand wordt gekeerd, is extra wapening van de betonnen keerwanden noodzakelijk. Het verkeer zorgt er namelijk voor dat de bovendruk op de ondergrond toeneemt.

MBS Beton levert verschillende opties keerwanden van hoge betonkwaliteit met voldoende stabiliteit voor toepassingen in het verkeer. Onze wapening is conform de voorgeschreven bewapening van keerwanden voor toepassing in het verkeer.

Hoekwanden

Voor al onze betonnen keerwanden zijn ook alle mogelijke hoekwanden beschikbaar die aansluiten op deze keerwanden. Zo kan je altijd een hoek toevoegen aan een rij wanden.

Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Keerwanden in diverse uitvoeringen

Ben je op zoek naar betonnen keerwanden
​​​​​​​met een andere uitstraling?

Patronen

Betonnen keerwanden zijn bij uitstek functionele producten, maar soms wil het oog ook wat. Nadat wij keerwanden plaatsen, kunnen we ze voorzien van verschillende patronen en kleuren. Zo kunnen wij een betonnen wand installeren die er bijvoorbeeld uitziet als een bakstenen muur. Wij hebben verschillende patronen beschikbaar die we in diverse kleuren op jouw keerwand kunnen aanbrengen.

Structuren

Voor projecten die een specifieke uitstraling nodig hebben, kunnen wij betonnen keerwanden plaatsen met een speciale structuur. Zo geef je net wat extra’s aan jouw project. Denk bijvoorbeeld aan keerwanden met een natuurlijke stenen structuur. Daardoor oogt jouw keerwand als een natuurstenen muurtje.

Overige kleuren

Indien je op zoek bent naar betonnen keerwanden met een wat andere uitstraling dan het traditionele grijs, bieden wij bij MBS Beton ook elementen aan in de kleur antraciet.

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op