Michel Uildriks, CEO MBS Groep; Bouwsnelheid één van de grootste voordelen van prefab bouwen


"BINNEN PROJECTEN HOUDEN WE HET LIEFST ZOVEEL MOGELIJK IN EIGEN HAND, WANT DAN KUNNEN WE DE MEESTE WAARDE TOEVOEGEN ÉN HET HOOGSTE BOUWTEMPO REALISEREN"

Naast grondgebonden woningbouw is ook hoogbouw een van de antwoorden op de enorme woningbouwopgave in Nederland. Als specialist in prefab beton, is MBS Groep op beide fronten een speler om terdege rekening mee te houden. Volgens algemeen directeur Michel Uildriks is concentratie van de productie van constructief beton op één locatie in Alphen a/d Rijn een gouden greep geweest.

Hoewel je beide segmenten ook als communicerende vaten kunt beschouwen, zijn er binnen de woningbouwwereld volgens Uildriks grote verschillen tussen ‘grondgebonden’ en ‘hoogbouw’. ‘De opdrachtgevers, de ontwikkelaars, de bouwprocessen en -methodiek, de mate van standaardisatie. Als specialist in prefab beton opereren we als enige grote speler in Nederland in beide markten, maar met de fabriek als gemene deler zijn het binnen MBS Groep toch heel verschillende takken van sport. Zelf ben ik daarbij als directielid verantwoordelijk voor hoogbouw. In de wetenschap dat bouwsnelheid een van de grootste voordelen van prefab bouwen is, hou ik binnen projecten het liefst zoveel mogelijk in eigen hand. Want dan kunnen we de meeste waarde toevoegen én het hoogste bouwtempo realiseren.’

Stepstone Amsterdam
Stepstone Amsterdam

Afnemende productiecapaciteit prefab beton stimuleert duurzame partnerships - VG Visie

Naast grondgebonden woningbouw is ook hoogbouw een van de antwoorden op de enorme woningbouwopgave in Nederland.

ONTDEK MEER

 

Meest Recente Posts

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op