MBS Hybrid Casco levert klantgedreven fabriekswoningenDicht bij de klant – aannemer – staan en met hem meedenken om een optimaal eindresultaat te bereiken. Voor directeur Geert Nieuwenhuis en commercieel adviseur Laurens Verwijs is dat de kern van het succes, waarop MBS Hybrid Casco al geruime tijd kan bogen.

MBS Hybrid Casco uit Rijssen legt zich binnen de MBS Groep met name toe op de grondgebonden projectmatige woningbouw (huur en koop) en verzorgt desgewenst complete ruwbouwprojecten in geheel Nederland. Daarbij maakt deze zelfstandige fabrikant slim gebruik van een centraal gelegen eigen productielocatie in Vianen (MBS Vianen). MBS Hybrid Casco profileert zich als een van de weinige betonbouwers in ons land die een totaalconcept op de markt kan neerzetten in de vorm van complete, luchtdichte woningbouwcasco’s. Sterke troef daarbij is, dat engineering en montage door het bedrijf zelfstandig worden uitgevoerd. Door de snelle, efficiënte en voordelige manier van bouwen met nagenoeg wit beton, dus met minder afwerkingskosten aan het casco, kan MBS Hybrid Casco de bouwtijd van een woningbouwproject met vele weken verkorten.

Ook innovatie vindt in eigen huis plaats, met de unieke MBS-installatievloer als toonaangevend voorbeeld en Prefab Plus als succesvol “bouwsysteem van de toekomst” (zie kadertekst).Door de snelle, efficiënte en voordelige manier van bouwen met nagenoeg wit beton, kan de bouwtijd van een woningbouwproject met vele weken worden verkort.

Geen nummer

“Bij ons is de klant geen nummer. Wij leveren ten bate van de klant, niet ten koste van hem.” Als commercieel adviseur weet Laurens Verwijs maar al te goed hoe in de bouw de hazen lopen. Met de aannemer als belangrijkste klant zijn budgettaire randvoorwaarden eerder regel dan uitzondering. Vandaar zijn uitspraak: “We werken volgens het harmoniemodel: samen optrekken om er iets moois van te maken.” Klanten waarderen dat enorm, zo blijkt: “Ze omschrijven onze organisatie als innovatief, professioneel, no-nonsense, maar toch flexibel. Dat zijn grote complimenten, die laten zien dat onze benadering werkt.”

“Samen optrekken om er iets moois van te maken”

Meedenken

“Ons uitgangspunt is simpel: we kijken samen met de aannemer wat de beste manier is om zijn project te realiseren en passen daarop onze productie aan,” vertelt directeur Geert Nieuwenhuis. “Door bij veel projecten met huur- en koopwoningen de casco’s te leveren is de afgelopen jaren onze kennis en ervaring gegroeid en blijken afwijkingen – vaak door keuzes van de architect – gemakkelijker in te passen.” MBS Hybrid Casco bouwt door het gehele land en dan gaat het voor ruwweg tweederde om koopwoningen. Die vinden we van Aduard in Friesland tot in het Zeeuwse Terneuzen en van Texel tot in Maastricht. “En het zijn geen dertien-in-een-dozijn casco’s die we leveren. De MBS-standaarddetails zijn uiteraard dezelfde, maar de uitwerking, de uitvoering, kan ter plekke steeds even anders zijn. We bouwen eigenlijk klantgedreven fabriekswoningen.”Het totaalconcept omvat op luchtdichting gerichte woningbouwcasco’s.

Innovatie

Problemen zijn de basis van innovatie. De MBS-installatievloer is daarvan een treffend voorbeeld. “Door het toenemende installatie-aandeel bleken bestaande vloeren niet altijd mee te kunnen,” zo memoreert directeur Geert. Vandaar dat in eigen huis de unieke MBS-installatievloer werd ontwikkeld. Die bevat alle benodigde buizen, leidingen en bedrading, is glad van onder, heeft een kern van EPS om gewicht te besparen en heeft massieve zijkanten, waardoor er veel minder luchtlekken kunnen optreden. Geert: “Op deze manier brengen we in het Hybrid Casco werelden bij elkaar. En we gaan verder: ontwikkelen bijvoorbeeld een schil met geïntegreerd metselwerk.”

Ecologie

“Ecologisch gezien lopen we zowel met de techniek van het Hybrid Casco als bij de producten zoveel mogelijk voorop,” aldus Laurens Verwijs. “De klant verwacht dat van ons. Zo nemen we al jaren het isolatiepakket mee in de productie, bouwen we luchtdicht met meegestorte kozijnen (die komen er top uit!), ontwikkelden we de eerder genoemde MBS-installatievloer en zijn we er ook in Vianen mee bezig. De fabriek ligt daar aan het water, dus de aanvoer van grondstoffen hoeft niet over de weg. We gebruiken zelfs een unieke elektrische hijskraan van Spierings voor het plaatsen van de prefabelementen. Kortom, ook zo werken we vol enthousiasme aan de toekomst.”

Meest Recente Posts

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op