Prefab + systeem

Prefab Plus Systeem

mbs woningbouw

Prefab betonnen casco’s nauwkeurig op maat geleverd met binnenwanden. 

Het Prefab Plus systeem betreft volledig op maat geprefabriceerde woningen voorzien van installaties (cv, ventilatie en elektra) en kozijnen met driedubbel glas. Hierdoor kan de woning uiteindelijk luchtdicht opgeleverd worden en hoeft deze op de bouwplaats alleen nog maar afgemonteerd te worden.
​​​​​​​
Dit innovatieve systeem biedt verschillende voordelen. Doordat het beton geprefabriceerd wordt, wordt de bouwtijd met 85% gereduceerd. Ook zorgt dit voor een vereenvoudigd en gestroomlijnd productieproces. Doordat het productieproces gemakkelijker wordt, garandeert MBS kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Veel van de werkzaamheden worden al op de productielocatie uitgevoerd, wat het bouwvocht vermindert in de woning.

Nog even op een rijtje: 

Bouwtijd wordt met 85% gereduceerd; 

Vereenvoudigd en gestroomlijnd productieproces; 

Kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs; 

Minder bouwvocht in de woning doordat veel werkzaamheden op de productielocatie worden uitgevoerd. 

Het bouwen van woningen volgens het Prefab Plus systeem start de gewenste specificaties van de aannemer. Hierbij is veel mogelijk, omdat het systeem een ruime hoeveelheid mogelijkheden biedt. MBS Woningbouw neemt de complete engineering en constructie op zich.

De vloeren, gevels en wanden worden op onze productielocatie MBS Alphen aan den Rijn voorzien van ingestorte ventilatiekanalen, leidingen (met bedrading) en vloerverwarming. Het is een optie om de wandcontactdozen compleet bedraad met schakelaars of stroompunten aangeleverd te krijgen op de productielocatie, dan worden deze direct in onze wanden en vloeren gestort.
​​​​​​​
De verdiepingsvloeren worden 20 centimeter dik, behalve op de begane grond, waar een dikte van 37 centimeter gehanteerd wordt. De gevels en de begane grond vloer zijn voorzien van harde isolatieplaten en polyisocyanuraat (PIR).

Click & Go op de bouwplaats 

Op de bouwplaats zorgt de gespecialiseerde montageploeg van MBS voor de koppeling van zowel de wanden als de vloeren. De betonnen elementen worden met speciale spansloten gemonteerd. Door deze bijkomende gemakken, kunnen wij binnen anderhalve werkdag een complete woning realiseren inclusief binnenspouwbladen, voor- en achtergevel, binnenwanden, een ventilatiesysteem, de elektrische installatie, het cv-systeem, loodgieterswerkzaamheden, trappen, vloeren en binnenwanden.  
​​​​​​​
Tijdens de montage van een Prefab Plus casco zorgen de schoren voor tijdelijke stabiliteit. De montageploeg kan aangelijnd zonder steigers werken een meegeleverde, houten kappen van binnenuit bevestigen met het speciaal uitgedachte kapdetail. Zodoende is een Prefab Plus woning zeer snel wind- en waterdicht.

Eerste succes in Dordrecht 

In 2015 zijn de eerste twee woningen - met succes - op basis van het Prefab Plus Systeem gebouwd in Dordrecht.

Klik hier voor de introductiefilm van het Prefab Plus woningbouwsysteem. 
Vraag meer informatie aan via het contactformulier of bel 035-588 1888.
Klik hier voor de algemene voorwaarden van MBS Woningbouw.
​​​​​​​

Neem contact op

Meer informatie?

Voor meer informatie over de mogelijkheden van prefab woningbouw kunt u gerust contact opnemen. Wij denken graag met u mee.

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op