Comfortvloer

Comfortvloer

mbs woningbouw

De Comfortvloer

De Comfortvloer is een innovatieve vloer die ontwikkeld en geproduceerd wordt door MBS. Een van de belangrijkste kenmerken van dit product is dat de benodigde installatieonderdelen prefab aangeleverd worden om vervolgens verwerkt te worden in onze fabriek. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van prefabricage en procesmatige productie met als doel om voordelen te behalen voor iedereen in de bouwsector.
 
MBS heeft een eigen productielocatie voor wanden en vloeren. Dit zorgt ervoor dat we uniek zijn in Nederland, omdat we de levering en montage van een compleet casco zelf uitvoeren. De engineering is hierdoor eenvoudiger en met minder mensen in een korte tijd uit te werken. Dit draagt bij aan een betere samenwerking doordat de communicatielijnen korter zijn.

Nieuwe bouweisen

Om aan de nieuwe bouweisen te voldoen, worden steeds meer installatieonderdelen geïntegreerd in nieuwbouw woningen. Met onze Comfortvloer is dit eenvoudig te realiseren met als gevolg minder personeel op de bouw. De geprefabriceerde installatieonderdelen worden aangeleverd door derden. Daarna worden de onderdelen verwerkt tijdens het productieproces van de Comfortvloer.

Massieve vloeren

Door massieve vloeren toe te passen, met een maximale breedte van 3,5 m1, zijn er nog maar twee naden in het plafond van de gemiddelde woning. Bij onze Comfortvloer wordt het trapgat geïntegreerd  in het element, waardoor raveelijzers en pasplaten overbodig zijn, in tegenstelling tot kanaalplaten. De montage is hierdoor eenvoudiger en dat resulteert in een mooier eindresultaat.
 
Door het gebruik van Comfortvloeren zijn luchtlekken uitgesloten, in tegenstelling tot kanaalplaten. De Comfortvloer maakt het complete casco BENG klaar, waarbij een lagere QV10 eis eenvoudig te realiseren is. De voor- en achtergevel hebben slechts één horizontale naad. Door de grootte van de elementen is de montagetijd en het aantal transportbewegingen op een naar de bouwplaats aanzienlijk gereduceerd.
 
Kortom, conceptueel bouwen in optimale vorm.

Voordelen Comfortvloer

De voordelen op een rij

Tekenwerk, engineering en productie door MBS

Maatwerk product afgestemd op uw wensen

Grote elementen, max. 3,5m¹ breed

Minder V-naden dicht te smeren en minder uitvlakken plafond

Geen raveelijzers meer

Geen pasplaten met vuile naden meer

Geen toogverschillen door opbuiging of voorspanning

Eenvoudige afwerking bij trapgat

Minder hijsbewegingen

Minder arbeid voor de installateur op de bouwplaats

Hoge kwaliteit

Hogere bouwsnelheid

  Meer informatie?

  Voor meer informatie over de mogelijkheden van prefab woningbouw kunt u gerust contact opnemen. Wij denken graag met u mee.

  Blog

  In de kijker

  Meer weten?
  ​​​​​​​Lees onze brochure!

  Op zoek naar meer informatie?

  Download de mbs brochure

  Meer weten?
  ​​​​​​​Lees onze brochure!

  Op zoek naar meer informatie?

  Contact

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

  Neem contact met ons op