Update van de Woontoren Stepstone in Amsterdam door MBS Hoogbouw

Update van de woontoren Stepstone in Amsterdam

MBS Hoogbouw

Op de Amsterdamse Zuidas bouwt MBS de woontoren 'Stepstone'. Hier worden 216 sociale huurwoningen gerealiseerd voor de doelgroep 18 - 28 jaar. Deze woontoren is daarmee het grootste sociale woningbouwproject in Zuidas. Stepstone beschikt over verschillende voorzieningen, zoals een dakterras met sportfaciliteiten en een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners kunnen werken en elkaar kunnen ontmoeten. Stepstone bestaat uit 23 verdiepingen en bereikt een indrukwekkende hoogte van 80 meter. In opdracht van Vorm Bouw levert MBS de constructieve elementen: trappen, vloeren en wanden. Verder verzorgden we de complete montage inclusief de sandwichelementen en balkons. De balkons zijn geplaatst zonder steigers en hulpondersteuning. 

Prefab beton is uitermate geschikt voor het bouwen van een hoge toren op een beperkte ruimte. Er zijn geen losse materialen nodig: alles wordt kant-en-klaar afgeleverd op locatie. Ook zorgt het gebruik van prefab ervoor dat de bouw aanzienlijk sneller en efficiënter verloopt. Binnen zes werkdagen wordt er één nieuwe verdieping gerealiseerd en binnen zes maanden is de 22e verdieping van Stepstone bereikt. In 2024 wordt de woontoren opgeleverd.

Foto's: Marcel Steinbach

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op