Onze MKI-scores zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase


Sinds mei 2024 zijn onze Hoogbouw en Woningbouw producten opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD). De MBS Groep heeft uitmuntende scores bereikt die we uiteraard graag willen delen. 

Over MKI

De MKI-score is een vastgestelde en eenduidige manier om de milieu-impact van een product te meten en te vergelijken. De MKI-score wordt uitgedrukt in euro's en geeft aan hoeveel het zou kosten om de negatieve milieueffecten van het product te compenseren. Het is geen prijs die daadwerkelijk betaald wordt, maar de MKI-score kan gebruikt worden om een vergelijking te maken tussen verschillende producten. 

Feetselijke bekendmaking MKI-scores MBS Groep

Het voordeel van een lage MKI-score

De MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) is bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning verplicht. De MPG geeft aan wat de milieubelasting is van de materialen die in een gebouw worden toegepast. Het gaat hierbij om nieuwe kantoorgebouwen (groter dan 100 m²) en om nieuwbouwwoningen. De MPG-score wordt bepaald door totale som van alle MKI-scores gedeeld door de levensduur en door de bruto vloeroppervlakte. Hoe lager de MKI-score, des te beter de MPG-score. 

De MBS Woningbouwwand, gevelwand & binnenwand

De MKI-score van een MBS Woningbouwwand bedraagt €2,33 bij een levensduur van 999 jaar. Deze wanden worden toegepast in grondgebonden woningen zowel als binnenwand als gevelwand. De standaarddikte van deze wand bedraagt 100mm. Voor dit type wand produceren wij ook lagere productdiktes tot 90 mm. Onze MKI-score is een gemiddelde van woningbouwwanden die we het afgelopen jaar geproduceerd hebben, binnen de grondgebonden woningbouw.Image description

Bekijk hier de MBS Woningbouwwand in de Viewer van de Nationale Milieudatabase

In onze viewer kunt u inzicht krijgen in de milieuverklaringen die zijn geregistreerd in de Nationale Milieudatabase. Deze milieuverklaringen worden onder andere gebruikt in rekeninstrumenten voor het berekenen van de MPG (Milieu Prestatie Gebouwen) en MKI (Milieu Kosten Indicator).

Meest Recente Posts

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op