De synergie tussen InSus Isolatie en de MBS Groep in prefab betoncasco's


De bouwindustrie staat voor een cruciale transitie naar duurzaamheid en efficiëntie. In deze context vormt de samenwerking tussen InSus, leverancier van innovatieve isolatiematerialen, en de MBS Groep, de specialist in prefab beton, een interessant voorbeeld. Dit artikel onderzoekt de voordelen van deze samenwerking, vooral in het licht van een recent project waarbij InSus isolatie werd gebruikt door de MBS Groep. Een typisch voorbeeld van één van de initiatieven die door de MBS Groep worden genomen in het kader van De Groene Vaart.

Innovatie en duurzaamheid aan de basis

InSus, bekend om zijn recyclebare PIR-isolatie voor vloer, dak en gevel, heeft zich gepositioneerd als een voorloper in duurzame bouwoplossingen​​. Hun isolatiematerialen zijn niet alleen gemaakt met gerecyclede grondstoffen, maar bieden ook maatwerkoplossingen door geavanceerde technologie​​. Dit sluit naadloos aan bij de behoeften van MBS Groep, die als producent van prefab betoncasco's streeft naar materialen die zowel kwalitatief hoogwaardig als duurzaam zijn.

Voordelen van InSus isolatie voor prefab betoncasco's

  • Innovatieve recyclingmethode: InSus heeft een innovatieve aanpak ontwikkeld om oude sandwichpanelen te recyclen en nieuwe hoogwaardige isolatiematerialen te produceren. Dit proces zorgt voor een efficiëntere hergebruik van materialen.
  • Circulaire isolatieoplossingen: Door het recyclen van PUR/PIR sandwichpanelen uit bouw-, sloop-, montage- en productieafval biedt InSus circulaire isolatieoplossingen, wat bijdraagt aan duurzame bouwpraktijken.
  • Integraal afvalmanagement: InSus faciliteert een integraal proces van inname van afval tot en met de productie van nieuwe isolatiematerialen, wat resulteert in minder afval en een hogere efficiëntie in materiaalgebruik.
  • Energie-efficiëntie: De lage lambda-waarde van PIR-isolatie van InSus zorgt voor uitstekende isolatie-eigenschappen, wat cruciaal is voor de energie-efficiëntie van gebouwen.
  • Ruimte- en materiaalbesparing: De dunne, maar hoogwaardige PIR platen van InSus dragen bij aan ruimte- en materiaalbesparing, een belangrijke overweging in prefab constructie.
  • Snelle implementatie: De samenwerking met InSus garandeert een snelle levering van isolatiematerialen, wat de projecttijden voor de MBS Groep verkort.
  • Bijdrage aan duurzaam bouwen: Door de inzet van recyclebare producten van InSus, kan de MBS Groep zijn milieu-impact verminderen, een belangrijk aspect gezien de huidige milieu-uitdagingen.
  • Toegewijd en innovatief partnerschap: De samenwerking tussen InSus en MBS is gebaseerd op een gedeelde visie van innovatie en duurzaamheid. Dit partnerschap biedt MBS toegang tot de nieuwste isolatieoplossingen en maatwerk, wat cruciaal is in de snel evoluerende bouwsector.

Een Praktijkvoorbeeld: De MBS Hybrid Casco met Insus PIR-isolatie

In Utrecht Leidsche Rijn heeft MBS Hybrid Casco 35 grondgebonden woningen gerealiseerd met hergebruikte isolatie van Insus.
In Utrecht Leidsche Rijn heeft MBS Hybrid Casco 35 grondgebonden woningen gerealiseerd met hergebruikte isolatie van Insus.

In een recent project, Rijnvliet te Utrecht voor Kelderman Bouw, waarbij MBS Hybrid Casco grondgebonden woningen leverde, werd InSus isolatie toegepast. Deze case illustreert de synergie tussen de twee bedrijven en de voordelen voor zowel de bouwsector als de eindgebruiker. Het betoncasco van MBS, gebruikt als warmtebuffer, gecombineerd met de hoogwaardige PIR-isolatie van InSus, resulteerde in een optimale energie-efficiëntie en duurzaamheid van de woningen.

Conclusie

De synergie tussen Insus en MBS Groep in het gebruik van innovatieve en recyclebare  isolatiematerialen voor prefab betoncasco's is een bemoedigend voorbeeld van hoe de bouwsector kan innoveren en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst. De combinatie van Insus' expertise in hoogwaardige isolatie en MBS' specialisme in prefab beton levert niet alleen kwalitatief betere eindproducten op, maar zet ook nieuwe standaarden voor duurzaam bouwen.

Nalezen welke initiatieven de MBS Groep neemt in de Groene Vaart? Klik hier.

Meest Recente Posts

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op