Prefab beton cascoMaak gebruik van prefab beton casco voor snelle en duurzame huisvesting

Als woningbouw corporatie ben je voortdurend op zoek naar manieren om sneller, goedkoper en duurzamer te bouwen. Een veelbelovende optie is het gebruik van prefab beton casco’s.

Met prefab beton casco’s worden de betonnen funderingen, wanden en vloeren vooraf in een fabriek gemaakt en vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de bouwtijd, omdat het grootste deel van het werk al in de fabriek wordt voltooid.

Bovendien biedt prefab beton casco’s een aantal andere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld zeer duurzaam en kunnen worden hergebruikt, wat aanzienlijk bijdraagt aan verminderde kosten voor afvalverwijdering. Daarnaast is prefab beton casco sterk, dit betekent dat woningen vele jaren bewoond kunnen worden zonder structurele problemen.

Prefab beton casco is populair

Prefab beton casco’s worden steeds populairder in Nederland. Veel woningbouw corporaties overwegen deze methode, omdat het snel en efficiënt werkt. Bovendien is het goedkoper dan traditionele bouwmethoden.

Een ander belangrijk voordeel is de flexibiliteit van deze methode. Door de constructie van prefab beton casco’s is er veel vrijheid in ontwerpen en kan er relatief gemakkelijk worden gekozen voor alternatieve indeling of uitbreidingsopties bij woningen.

Het bouwproces

Prefab beton casco’s worden als volgt gebouwd. Nadat de architect het ontwerp heeft gemaakt, worden de wanden en vloeren in een fabriek geproduceerd. Dit gebeurt onder optimale condities met geautomatiseerde apparatuur en andere innovatieve technieken.

Het bouwproces van prefab beton casco vereist veel minder werk op de bouwlocatie zelf dan traditionele bouwmethoden, waardoor de bouwtijd aanzienlijk kan worden verkort.

Nadat de fundering is gelegd, worden de casco-elementen op hun plaats gehouden en aan elkaar bevestigd. Vervolgens worden de verbindingen tussen de verschillende elementen gelast en afgedicht om water- en luchtdichtheid te garanderen.

Ten slotte wordt de afwerking zoals isolatiemateriaal, afgedekte systemen en afwerking van wanden/decoratie aan de binnenkant standaard procesmatig gedaan.

Conclusie

Prefab beton casco’s zijn een zeer geschikte methode voor woningbouw corporaties die op zoek zijn naar snelle, efficiënte en duurzame bouwoplossingen. Het vooraf produceren van de betonnen bouwelementen in een fabriek vermindert de bouwtijd aanzienlijk. Daarnaast werkt deze methode kostenbesparend door minder afval, minder arbeid op de bouwlocatie, meer vrijheid voor ontwerpen en flexibiliteit bij uitbreidingen of alternatieve indeling.

FAQ

1. Wat zijn de voordelen van prefab beton casco’s?

Prefab beton casco’s bieden vele voordelen, zoals een verkorte bouwtijd, minder afval en duurzaamheid.

2. Hoeveel kosten prefab beton casco huizen voor woningbouw corporaties?

De totale kosten van een project met prefab beton casco’s variëren afhankelijk van de grootte van het project en de specificaties van de klant.

3. Welke soorten woningen kunnen worden gebouwd met prefab beton casco’s?

Met prefab beton casco technologie kan bijna elke soort woning worden gebouwd, inclusief appartementencomplexen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Deze methode geeft veel vrijheid in ontwerp en uitbreidingen.

Meest Recente Posts

Blog

In de kijker

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Download de mbs brochure

Meer weten?
​​​​​​​Lees onze brochure!

Op zoek naar meer informatie?

Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of services? Onze klantenservice helpt u met plezier verder!

Neem contact met ons op